Главният изпълнителен директор на Pepco Group Тревър Мастърс информира Борда на

...
Главният изпълнителен директор на Pepco Group Тревър Мастърс информира Борда на
Коментари Харесай

Шефът на Pepco подаде оставка 50 дни след фалита на собственика на Групата

Главният изпълнителен шеф на Pepco Group Тревър Мастърс информира Борда на шефовете на Групата за решението си да се отдръпна от поста неотложно,  от компанията на 12-ти септември.

Анди Бонд, ръководител на борда, ще влезе в ролята на изпълнителен ръководител, ръководейки екипа и цялостното ръководство на компанията до назначението на правоприемник на основен изпълнителен шеф.

Говорейки от името на Компанията, Анди Бонд разяснява измененията в управлението на Pepco Group: " Бихме желали да благодарим на Тревър за неговото управлението в ролята му на основен изпълнителен шеф на групата и преди този момент като ръководещ шеф на Pepco Полша. Той управлява компанията последните няколко години и бизнесът е добре позициониран за предстоящ напредък. Пожелаваме му здраве. "

" Развълнуван съм, че още веднъж ще поема дейна роля в ръководенето на Pepco Group, осигурявайки последователност за един прелестен бизнес, който ми се коства като фамилен, в който ми е прелестно да вземам участие от 2012 година ", сподели още той.

По-ниски облаги

Компанията актуализира настоящите насоки за EBITDA (IFRS 16) за годината, приключваща на 30 септември 2023 година, която се чака да бъде малко по-ниска от предстоящото по-рано, на фона на по-слаби от предстоящите резултати от продажбите.
 Собственикът на Pepco банкрутира. Какво значи това за магазините на търговеца на дребно?
Собственикът на Pepco банкрутира. Какво значи това за магазините на търговеца на дребно?

Steinhoff International Holdings е в усложнение от 2017 година насам

Компанията удостоверява, че ще извърши чистата цел за разкриване на нови магазини за финансовата 2023 година от 550 магазина.

Фалитът на притежателя на Pepco Group

На 26 юли 2023 година Pepco Group разгласи, че компанията е осведомена за финансовите усложнения на " Steinhoff International Holdings ". Тогава ритейлърът разгласи, че състоянието на " Steinhoff International Holdings " няма да засегне активността на " Pepco N.V. Group " (PEPCO). "

Тогава стана ясно, че мултинационалната компания Steinhoff International ще бъде закрита. Въпросът е, че Steinhoff има 72% от акциите на европейската верига за облекла и артикули за дома Pepco. Това докара до спекулации за по-нататъшната орис на веригата, която има над 143 магазина в България.
 Pepco България разяснява банкрута на притежателя си: Искаме да избегнем подозренията
Pepco България разяснява банкрута на притежателя си: Искаме да избегнем подозренията

Steinhoff International Holdings е в усложнение от 2017 година насам

Steinhoff закупи Pepco Group (известна преди като Pepkor Europe) през 2015 година Въпреки че по-голямата част от акциите в Pepco Group са непряко благосъстоятелност на Steinhoff, тя се ръководи без значение посредством нейния трансфериран управителен екип, ставя ясно от на уеб страницата на компанията.

" Pepco Group разполага с информация за известието на Steinhoff International Holdings от 26 юли 2023 година по отношение на нейното делистване. За да избегнем подозрение, бихме желали да ви осведомяваме, че това няма да засегне Pepco N.V. Група. (Pepco), която е разграничена от Steinhoff от няколко години. Pepco работи като независима, сполучлива, записана компания със лично финансиране и мощен баланс ". Това заявиха от Pepco при започване на август пред money.bg  в коментар за банкрута на мажоритарния си притежател.

Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР